Ουριαία Επισκληρίδιος Ένεση

Ουριαία Επισκληρίδιος Ένεση

Ουριαία Επισκληρίδιος Ένεση

Ουριαία επισκληρίδιος ένεση. Μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία της έντονης και εμμένουσας οσφυο-ισχιαλγίας

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΡΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ ΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ?

Η ουριαία επισκληρίδιος αποτελεί την έγχυση τοπικού αναισθητικού και στεροειδών αντιφλεγμονοδών φαρμάκων στην οσφυοιερή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και πιο συγκεκριμένα στον επισκληρίδιο χώρο αυτής. Αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική μορφή συντηρικής θεραπείας για ασθενείς που πάσχουν από έντονους πόνους στη μέση που αντανακλούν στα πόδια και επηρεάζουν τη βάδιση και την καθημερινότητα τους. Παρέχει σημαντική ανακούφιση από τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς με:
1) Κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων
2) Σποδυλική στένωση οστεοαρθριτικής αιτιολογίας
3) Νευροπαθητικούς πόνους και οσφυο-ισχιαλγίες
4) Εκφυλιστικές δισκοπάθειες

Η ένεση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων δεν οδηγεί σε πλήρη ίαση των ανωτέρω καταστάσεων αλλά βοηθά σημαντικά στη μείωση του μηχανικού και χημικού ερεθισμού των νεύρων της σπονδυλικής στήλης , ανακουφίζοντας δραστικά τον πόνο και τα λοιπά νευροπαθητικά συμπτώματα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΙΑΙΑΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΥ ΕΝΕΣΗΣ?

Η ένεση πραγματοποιείται στο πλήρως εξοπλισμένο ορθοπεδικό ιατρείο μας με την καθοδήγηση υπερηχογραφικού ελέγχου για την ακριβή και ασφαλή έγχυση των φαρμακευτικών παραγόντων στον επισκληρίδιο χώρο. Είναι μια σχετικά αναίμακτη και ανώδυνη(λόγω της χρήσης τοπικού αναισθητικού) διαδικασία με χαμηλό κόστος που προσφέρει σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων σε κατάλληλα επιλεγμένους ασθενείς. Σε μερικές πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακτινολογικό μηχάνημα για την επιβεβαίωση της ορθής έγχυσης στην οσφυοιερή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Η μέγιστη ανακούφιση από τους έντονους πόνους στη μέση και τα πόδια συνηθως εμφανίζεται δύο εβδομάδες μετά την θεραπεία και μπορεί να κρατήσει από έξι εώς δώδεκα μήνες.

episkliridios 2

Αν αντιμετωπίζετε κάποιες από τις παθήσεις παραπάνω και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την θεραπεία με ουριαία επισκληρίδιο ένεση , επικοίνωνήστε άμεσα με το ιατρείο μας για περαιτέρω οδηγίες.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.