Έγχυση Βιολογικών Παραγόντων PRP

Έγχυση Αυξητικών Παραγόντων PRP

Η θεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιολογικές μορφές συντηρητικής θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής, πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, εγχύεται στην περιοχή του σώματος που πάσχει. Έτσι ενισχύεται σημαντικά η διαδικασία επούλωσης των τραυματισμένων περιοχών όπως χόνδρων, τενόντων, οστών και μυών. Είναι μία φυσική θεραπεία χωρίς παρενέργειες που τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος στη συστηματική θεραπεία μη χειρουργικών παθήσεων σε μεγάλα ορθοπεδικά και αθλητικά κέντρα διεθνώς με τα αποτελέσματα να είναι πολυ θετικά.

Η τεχνική ξεκινάει με τη λήψη μίας μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή, το οποίο τοποθετείται στη συνέχεια σε ειδικό μηχάνημα, την φυγόκεντρο. Εκεί τα διάφορα συστατικά του αίματος διαχωρίζονται και το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και άλλους αυξητικούς παράγοντες που βοηθάνε στην επούλωση και αναγέννηση των ιστών τοποθετείται απο τον ειδικό Ορθοπεδικό στο δοχείο θεραπείας. Οι θεραπευτικοί αυτοί παράγοντες εγχύονται στη συνέχεια με τη βοήθεια υπερηχογραφικού ελέγχου εντοπισμένα στο σημείο του σώματος που υπάρχει η συγκεκριμένη βλάβη για να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο την ταχεία επούλωση. Η διαδικασία αυτή είναι σύντομη (περίπου 20-25 λεπτά) και πραγματοποιείται στο κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο μας με τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας σε όποιες περιπτώσεις απαιτείται.

Στη συνέχεια η αναγέννηση των ιστών διαρκεί για αρκετές εβδομάδες και τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας μεγιστοποιούνται σε 2-3 μήνες. Οι φυσικοθεραπείες συνεχίζονται κανονικά περίπου 2 εβδομάδες μετά την έγχυση για να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα. Οι παθήσεις που μπορούν να θεραπευτούν με την συγκεκριμένη θεραπεία περιλαμβάνουν:

  • Θλάσεις μυών
  • Τενοντίτιδες και τενοντοπάθειες άνω και κάτω άκρου
  • Χονδροπάθειες μεγάλων αρθρώσεων
  • Μερική ρήξη συνδέσμων
  • Αρχόμενες οστεοαρθρίτιδες
  • Στενωτικές τενοντοελυτρίτιδες
  • Επικονδυλίτιδες αγκώνα

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου περιλαμβάνουν την πληρέστερη και ταχύτερη επούλωση των τραυματισμένων ιστών, τη γρήγορη αποκατάσταση της κινητικότητας και την επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Είναι ανώδυνη και ασφαλής και βασίζεται στην επουλωτική ικανότητα του ίδιου του ασθενή μέσω του πλάσματος και των βιολογικών του παραγόντων. Τέλος, είναι σαφώς πιο οικονομική και λιγότερο επεμβατική από οποιαδήποτε χειρουργική θεραπεία.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.