Εγχύσεις Υαλουρονικού Οξέος

Έγχυση Υαλουρικού Οξέος

Μία αποτελεσματική μέθοδος συντηρητικής θεραπείας σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας των μεγάλων αρθρώσεων αρχικού σταδίου αποτελεί η ενδοαρθρική έγχυση υαλουρονικού οξέως.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ουσία που βρίσκεται στο φυσιολογικό αρθρικό υγρό και στον αρθρικό χόνδρο λειτουργώντας ως λιπαντικό των αρθρώσεων.

Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα έχουν μικρότερη ποσότητα υαλουρονικού απ’ το φυσιολογικό και η θεραπευτική έγχυσή του έχει ως στόχο την αναπλήρωση των επιπέδων του στην εκάστοτε άρθρωση. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η ολίσθηση των αρθρικών επιφανειών και μειώνεται αισθητά ο πόνος. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ενδοαρθρική έγχυση υαλουρονικού οξέος μειώνει την έκκριση φλεγμονωδών ουσιών στην περιοχή προλαμβάνοντας περαιτέρω βλάβη των χόνδρων στις μεγάλες αρθρώσεις.

Η διαδικασία της έγχυσης πραγματοποιείται στο ορθοπεδικό ιατρείο μετά από την απαραίτητη κλινική εξέταση και τον κατάλληλο ακτινολογικό έλεγχο της άρθρωσης. Μετά από προετοιμασία με τοπική αναισθησία και υπό άσηπτες συνθήκες, ο ειδικός Ορθοπεδικός αφαιρεί με παρακέντηση περίσσια ποσότητα υγρού από την άρθρωση και στη συνέχεια εισάγει μέσα σε αυτήν το υαλουρονικό οξύ. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει αμέσως στις λειτουργίες της καθημερινότητάς του και την εργασία του. Η ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά τη θεραπεία διαρκεί για αρκετούς μήνες ή και χρόνια σε περιπτώσεις πρώιμης αρθρίτιδας.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.