Σκολίωση

Η σκολίωση αποτελεί πολύ συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης που παρατηρείται κυρίως σε παιδιά και εφήβους κάνοντας τους γονείς να ανησυχούν και χαρακτηρίζεται από πλάγια κλίση του σπονδυλικού σωλήνα που ξεπερνάει τις 10 μοίρες.

Η πρώτη υποψία διάγνωσης τίθεται από τους γονείς ή τον παιδίατρο που παρατηρούν μία αλλαγή στη στάση του σώματος και μία ανισσοροπία στη βάδιση. Αρχικά η σκολίωση είναι ανώδυνη, γεγονός που οδηγεί σε καθυστέρηση της διάγνωσης.

Η αιτία που προκαλεί την πλάγια αυτή κλίση δεν είναι συνήθως σοβαρή και πριν προκληθεί σοβαρή ανησυχία, οι γονείς θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν ειδικό Ορθοπεδικό ώστε να εξετάσει με λεπτομέρεια το παιδί/έφηβο και μετά από τον κατάλληλο ακτινολογικό έλεγχο να καταλήξει στη σωστή διάγνωση.

Σημαντικό στοιχείο μετά τη διάγνωση και τη διερεύνηση της αιτίας πρόκλησης αποτελεί η σωστή παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με μια απλή ακτινογραφία να αρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Η θεραπεία μίας πλάγιας κλίσης μέχρι 20 μοιρών είναι συντηρητική με φυσικοθεραπείες και σωστή γυμναστική ενώ για κλίση 20-40 μοιρών συστήνεται η χρήση ειδικών κηδεμόνων ναρθηκών σπονδυλικής στήλης.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.