Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

Η ρήξη πρόσθιου χιαστού αποτελεί μία από τις πλέον συνηθισμένες και σοβαρές κακώσεις των συνδέσμων του γόνατος.

Αντιμετωπίζεται χειρουργικά με εξαιρετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις νεότερες αρθροσκοπικές τεχνικές.

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος, είναι ο σημαντικότερος σταθεροποιητικός μηχανισμός της άρθρωσης του γόνατος και η πλήρης ρήξη του μπορεί να προκαλέσει αίσθημα αστάθειας. Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου συνοδεύεται  συχνα κι από άλλες  ενδοαρθρικές κακώσεις του γόνατος, όπως ρήξεις των μηνίσκων ή και των πλαγίων συνδέσμων.

Η ρήξη του συνδέσμου προκαλεί έντονο πόνο στο γόνατο και πρήξιμο καθιστώντας την βάδιση σχεδόν αδύνατη. Η σωστή διάγνωση βασίζεται επίσης στη λεπτομερή κλινική εξέταση του γόνατος και στο σωστό απεικονιστικό έλεγχο με τη μορφή ακτινογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας. Η δεύτερη επιτρέπει την εκτίμηση τυχόν συνυπάρχουσων κακώσεων στους μηνίσκους και στους υπόλοιπους συνδέσμους.

Η αποκατάσταση της πλήρης ρήξης του πρόσθιου χιαστού γίνεται χειρουργικά με την αρθροσκόπηση του γόνατος και συνοδευτική συνδεσμοπλαστική, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση μοσχεύματος που αντικαθιστά τον κομμένο μη λειτουργικό σύνδεσμο.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.