Αρθρίτιδα - Οστεοαρθρίτιδα Ώμου

Αρθρίτιδα – Οστεοαρθρίτιδα Ώμου

Η οστεοαρθρίτιδα του ώμου είναι μια εκφυλιστική πάθηση που συνοδεύεται από πόνο και περιορισμό της κίνησης της άρθρωσης, επηρεάζοντας έτσι την καθημερινότητα των ασθενών.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι η φθορά των αρθρικών επιφανειών που με την πάροδο της ηλικίας μπορεί να οδηγήσει σε ολική εξαφάνιση του αρθρικού χόνδρου.

Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, την πρωτόπαθη που μπορεί να έχει γενετική προδιάθεση, και την δευτεροπαθή που μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, κάταγμα της περιοχής ή ακόμα και σε ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τα συμπτώματα αρχικά εκδηλώνονται ως πόνοι που βαθμιαία αυξάνονται και περιορίζουν την κίνηση του ώμου. Η επειδείνωση του πόνου στη συνέχεια οδηγεί τον ασθενή στον περιορισμό των φυσιολογικών του κινήσεων και επηρεάζει τον ομαλό νυχτερινό ύπνο. Η διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας ώμου γίνεται κυρίως με τη λήψη του ιστορικού, την κλινική εξέταση και τη λεπτομερή ανάλυση της ακτινογραφίας του ασθενούς. 

Στα αρχικά στάδια η αντιμετώπιση της κατάστασης γίνεται με στοχευμένη συντηρητική θεραπεία που έχει ως κύριους άξονες τη μείωση του πόνου, την ενδυνάμωση των μυών της άρθρωσης και τη διατήρηση της κινητικότητας. Σημαντική είναι η πρόληψη της περαιτέρω επειδείνωσης με σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στο ιατρείο μας, όπως η έγχυση υαλουρονικού και άλλων βιολογικών παραγόντων.

Η πιο αποτελεσματική και οριστική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του ώμου είναι η ολική αρθροπλαστική στην οποία οι αρθρικές επιφάνειες αντικαθιστώνται με ειδικά εμφυτεύματα.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.