Αυχενικό Σύνδρομο

Αυχενικό Σύνδρομο

Ο αυχένας συνδέει τον κορμό με το κεφάλι μας και η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης αποτελείται απο 7 σπονδύλους.

Γύρω από τους σπονδύλους υπάρχουν μύες και σύνδεσμοι που επιτρέπουν τον αυχένα να πραγματοποιήσει πληθώρα πολύπλοκων κινήσεων. Το αυχενικό σύνδρομο εμπεριέχει ένα σύνολο συμπτωμάτων γύρω από τη συγκεκριμένη περιοχή όπως πονοκέφαλος, ζαλάδες, δυσκαμψία και νευραλγίες. Τα αίτια του αυχενικού συνδρόμου περιλαμβάνουν μυική επιβάρυνση λόγω καταπόνησης, κήλες στους μεσοσπονδύλιους δίσκους της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και τραυματισμούς των συνδέσμων λόγω κάποιου ατυχήματος.

Επειδή η θεραπεία του συνδρόμου αυτού είναι ειδική για κάθε ασθενή είναι σημαντικό να προηγηθεί μια λεπτομερής κλινική εξέταση από τον ειδικό Ορθοπεδικό και σε συνδυασμό με τον κατάλληλο ακτινολογικό έλεγχο να τεθεί μια ακριβής διάγνωση.

Μετά την επιβεβαίωση της διάγνωσης, η θεραπευτική αντιμετώπιση κινείται σε 3 κατευθύνσεις. Αρχικά ξεκινάει με εξατομικευμένη φαρμακευτική αγωγή ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων. Βοηθητικό ρόλο στην υποστήριξη των μυών του αυχένα έχουν και οι νάρθηκες-κολλάρα που μπορούν να τοποθετηθούν για περίπου 2 εβδομάδες κατά την οξεία φάση ή μετά από τραυματισμό. Τέλος αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας αποτελεή η στοχευμένη φυσικοθεραπεία απο εξειδικευμένους θεραπευτές.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.