Ρήξη Τενόντων Στροφικού Πετάλου Ώμου

Ρήξη Τενόντων Στροφικού Πετάλου Ώμου

Η ρήξη των τενόντων του στροφικού πετάλου αποτελεί ένα συχνό τραυματισμό σε αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Προκαλεί πόνο και περιορισμό στην κίνηση του ώμου επηρεάζοντας σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες.

Το στροφικό πέταλο του ώμου αποτελεί μια ομάδα τεσσάρων μυών (τον υπερακάνθιο, τον υπακάνθιο, τον υποπλάτειο και τον ελάσσονα στρογγύλο), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία της άρθρωσης του ώμου και συνεπώς του άνω άκρου.

Η ρήξη του στροφικού πετάλου μπορεί να είναι μερική ή πλήρης ρήξη και είναι αποτέλεσμα είτε μακροχρόνιας εκφύλισης των τενόντων ή τραύματος και μπορεί στα τελικά της στάδια να οδηγήσει σε αρθρίτιδα. Ενδελλεχής κλινική εξέταση απο Εξειδικευμένο Ορθοπεδικό και κατάλληλος ακτινολογικός έλεγχος αποτελούν τη βάση τη σωστής και έγκαιρης διάγνωσης. 

Η θεραπευτική αντιμετώπιση εξαρτάται από την έκταση και τη βαρύτητα της ρήξης.

Για μερικού πάχους ρήξη των τενόντων η θεραπεία αρχικά μπορεί να ειναι συντηρητική με ενδαρθρική έγχυση αναλγητικών και στοχευμένες φυσικοθεραπείες

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας της πλήρης ρήξης είναι η χειρουργική αποκατάσταση με ελάχιστα επεμβατικές αρθροσκοπικές προσεγγίσεις, εξασφαλίζοντας βέλτιστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.