Εγχύσεις Στη Μέση

Εγχύσεις Στη Μέση

Οι ενδοτρηματικές, περινευρικές και επισκληρίδιες εγχύσεις αποτελούν μία ομάδα θεραπειών που γίνονται στο κατάλληλα εξοπλισμένο Ορθοπεδικό ιατρείο μας

και ουσιαστικά πρόκειται για μία ένεση στην περιοχή της μέσης που περιέχει ένα μείγμα φαρμάκων (τοπικών αναισθητικών και στεροειδών). Έχουν ως στόχο την ανακούφιση των ασθενών από τους ενοχλητικούς πόνους της μέσης και της πλάτης όπως επίσης και στην ανακούφιση τυχόν πόνου που ακτινοβολεί προς τα κάτω άκρα. Οι φαρμακευτικές ουσίες μειώνουν τη διόγκωση και τη φλεγμονή των ερεθισμένων νεύρων της οσφυικής μοίρας και μειώνουν αισθητά την οσφυαλγία. Η διαδικασία έγχυσης διαρκεί μερικά λεπτά και είναι σχετικά ανώδυνη επιτρέποντας τη γρήγορη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Εκτός από τα παραπάνω είδη εγχύσεων, στο ιατρείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ασθενείς που πάσχουν από εκφυλιστική αρθρίτιδα των μικρών αρθρώσεων στο οπίσθιο μέρος της σπονδυλικής στήλης, το λεγόμενο ‘’Facet Joint Syndrome’’. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από φθορά αυτών των αρθρώσεων, έντονη φλεγμονή και σοβαρή αρθρίτιδα που προκαλούν πόνους στη μέση, ειδικά το πρωί και κατά τη διάρκεια έντονης κίνησης.

Η συντηρητική θεραπεία του συνδρόμου αρχικά αποτελείται από θερμά επιθέματα, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και φυσικοθεραπείες. Σε ασθενείς που τα συμπτώματα επιμένουν υπάρχει ένδειξη για εγχύσεις φαρμακευτικών παραγόντων εντός των συγκεκριμένων αρθρώσεων που πάσχουν. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο, διαρκεί λίγα λεπτά και είναι σχετικά ανώδυνη λόγω της χρήσης τοπικής αναισθησίας. Οι πάσχουσες αρθρώσεις εντοπίζονται με τη βοήθεια υπερηχογραφικού ελέγχου και η έγχυση ανακουφίζει τον ασθενή μέσα σε λίγες ώρες. Ανάλογα με την αρχική ανταπόκριση, οι εγχύσεις αυτές μπορούν να επαναληφθούν μετά από μερικούς μήνες σε σύνολο τριών θεραπειών ανά 12 μήνες.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.