Οστεοαρθρίτιδα & Αρθροπλαστική Γόνατος-Ισχίου

Οστεοαρθρίτιδα και Αρθροπλαστική Γόνατος - Ισχίου

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και του ισχίου αποτελούν πολύ συχνές παθήσεις.

Οφείλονται κυρίως στην προοδευτική φθορά των αρθρικών επιφανειών των δύο αυτών αρθρώσεων λόγω της βαθμιαίας εκφύλισης του χόνδρου. Συμπτωματικά ο ασθενής αντιλαμβάνεται την δυσκαμψία και τον πόνο στο γόνατο και το ισχίο του και αυτό οδηγεί στον περιορισμό της κινητικότητας και σε ήπιου βαθμού παραμόρφωση των αρθρώσεων. Η ποιότητα ζωής των ασθενών επηρεάζεται σημαντικά και σε αυτό το σημείο πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή του ειδικού Ορθοπεδικού.

Αρχικά η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική με αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη και ενδοαρθρικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος. Όταν ο ασθενής σταματήσει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία αυτή, τότε η οριστική λύση του προβλήματος δίνεται με την ολική αρθροπλαστική γόνατος – ισχίου.

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος – ισχίου πρόκειται για τη σύγχρονη χειρουργική μέθοδο όπου οι αρθρικές επιφάνειες αντικαθιστώνται με ειδικά εμφυτεύματα. Με την ελάχιστη επεμβατική μέθοδο, υπάρχει ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρές χειρουργικές τομές, επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποκατάσταση. Ο ασθενής παίρνει εξιτήριο σε 2-3 ημέρες μετά την επέμβαση, η κινητοποίηση είναι άμεση και όλα τα πρωτόκολλα φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης ακολουθούνται στη συνέχεια στο σπίτι μέχρι την πλήρη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και την εργασία.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.