Ρήξη Μηνίσκου

Ρήξη Μηνίσκου

Η ρήξη μηνίσκου είναι συνηθισμένη αθλητική κάκωση, που αντιμετωπίζεται πλέον αρθροσκοπικά προστατεύοντας τους ασθενείς έναντι μελλοντικών επιπλοκών, όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Οι μηνίσκοι παρομοιάζονται με τις αναρτήσεις του γόνατος και απορροφούν τους κραδασμούς που δέχεται η άρθρωση. Σε κάθε γόνατο, υπάρχουν ο έσω κι ο έξω μηνίσκος.

Η ρήξη μηνίσκου συμβαίνει σε νεαρά άτομα λόγω κάκωσης, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες λόγω εκφύλισης και απώλειας της ελαστικότητάς του.

Τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρήξη μηνίσκου είναι ο πόνος κατά τη βάδιση, πόνος μετά από βαθύ κάθισμα και πρήξιμο του γόνατος λόγω παρουσίας υγρού στην άρθρωση.Σε σπάνιες περιπτώσεις, το γόνατο μπλοκάρει το γόνατο και σε αυτή τη περίπτωση επιβάλλεται άμεση αντιμετώπιση.

Η λήψη ιστορικού και η ενδελλεχής κλινική εξέταση αποτελούν τη βάση της διάγνωσης της ρήξης μηνίσκου και έπειτα συνήθως απαιτείται απεικονιστικός έλεγχος με μαγνητική τομογραφία.

Οι τραυματικές ρήξεις του μηνίσκου αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπική χειρουργική αποκατάσταση. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί μόνο το κατεστραμμένο κομμάτι του μηνίσκου για να διατηρηθεί στο έπακρο η σταθερότητα και η λειτουργικότητα του γόνατος.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.