Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Κήλη Μεσοσπονδύλιου Δίσκου

Η κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου μια από τις συχνότερες αιτίες πόνου στα άνω όσο και στα κάτω άκρα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η καθιστική ζωή έχουν αυξήσει σημαντικά τη συχνότητα εμφάνισης του παραπάνω προβλήματος.

Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι το μαξιλαράκι ανάμεσα σε δύο σπονδύλους, με σκληρό περίβλημα και ζελατινώδες εσωτερικό πυρήνα. Δρα σαν αμορτισέρ της σπονδυλικής στήλης δίνοντας ευκαμψία και ευλυγισία. Η κήλη του δίσκου συμβαίνει όταν ένα μέρος του πυρήνα του δίσκου φεύγει από τη θέση του και πιέζει ένα η περισσότερα νεύρα που εξέρχονται από εκείνο το σημείο για να ταξιδέψουν στα άνω ή στα κάτω άκρα. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω της σταδιακής φθοράς ή κάποιου τραυματισμού στο υπέδαφος αφυδάτωσης του δίσκου.

Τα κύρια συμπτώματα της πάθησης είναι πόνος στη μέση ή τον αυχένα, και σε περίπτωση πίεσης κάποιου νεύρου παρατηρούνται μουδιάσματα και αδυναμία στην περιοχή κατανομής αυτού. Γενικά η κήλη του δίσκου είναι μια πάθηση με καλή πορεία αλλά η διάγνωσή της πρέπει να είναι έγκαιρη ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερες επιπλοκές και να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία. Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εξέταση από ειδικό Ορθοπεδικό και με τη βοήθεια του κατάλληλου ακτινολογικού ελέγχου.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι αρχικά συντηρητική με αποφυγή των οδυνηρών κινήσεων και ένα πρόγραμμα φυσικοθεραπειών και φαρμακευτικής αγωγής. Με τη παραπάνω αγωγή τα συμπτώματα συνήθως ανακουφίζονται σε 2 με 3 μήνες. Αν μετά από αυτό το διάστημα τα συμπτώματα επιμένουν τότε η χειρουργική επέμβαση με μικροσκοπική εκτομή του δίσκου που προεξέχει δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.