Έξω Επικονδυλίτιδα Ή Αλλιώς ‘’Tennis Elbow’’

Έξω Επικονδυλίτιδα  Ή Αλλιως ‘’Tennis Elbow’’

Έξω Επικονδυλίτιδα Ή Αλλιώς ‘’Tennis Elbow’’

Η έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα, επίσης γνωστή και ως ‘’αγκώνας του τενίστα’’, αποτελεί μια συχνή και έντονα επώδυνη ορθοπεδική πάθηση που οφείλεται σε φλεγμονή των πλάγιων εκτείνοντων τενόντων του αγκώνα.

Οδηγεί σε αδυναμία ολοκλήρωσης των κινήσεων του χεριού κατά τη διάρκεια χειρονακτικής εργασίας, αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς επηρεάζει συχνά και τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς. Ο πόνος εντοπίζεται στην έξω ραχιαία επιφάνεια του αγκώνα και ολόκληρου του αντιβραχίου, αντανακλώντας πολλές φορές εώς και τα ακροδάχτυλα κάνοντας τα συμπτώματα ιδιαίτερα ενοχλητικά.
Η πάθηση ονομάζεται χαρακτηριστικά «tennis elbow» λόγω της συχνής εμφάνισης της σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες τενίστες. Η κίνηση του backhand και η συνεχής σφιχτή λαβή της ρακέτας επιβαρύνει έντονα τους εκτείνοντες μύες και τένοντες του αγκώνα προκαλώντας το συγκεκριμένο σύνδρομο υπερχρήσης.
Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση γίνεται με λεπτομερή κλινική εξέταση σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων διαγνώστικών μέσων όπως υπερηχογράφημα και μαγνητική τομογραφία. Οι θεραπευτικές λύσεις αρχικά περιλαμβάνουν συντηρητική θεραπεία και ξεκούραση, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ειδικούς νάρθηκες επίδεσης. Σε δεύτερο στάδιο, και εφόσον αποτύχουν τα παραπάνω, ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην ανακούφιση του πόνου είναι οι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες εγχύσεις κορτικοστεροειδών και βιολογικών παραγόντων PRP στο σήμειο της φλεγμονής.
Για την αποτελεσματικότερη θεραπεία είναι σημαντική η άμεση και σωστή διάγνωση, γι’αυτό με την εμφάνιση των παραπάνω συμπτωμάτων συμβουλευόμαστε έγκαιρα τον εξειδικευμένο Ορθοπεδικό Χειρουργό.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.