Βιογραφικό

Βιογραφικό

O Δρ. Ευστράτιος Ι. Γερακόπουλος αποφοίτησε απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2008 με βαθμό "Λιαν Καλως".

Μέτα την ολοκλήρωση των σπουδών του, εγκαταστάθηκε στην Μεγάλη Βρετανία για την συνέχιση της ιατρικής του εκπαίδευσης. Έλαβε θέση ειδικεύομενου (Specialist Registrar) στην Περιφέρεια του Νοτιοανατολικού Λονδίνου όπου και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ορθοπεδική χειρουργική μέτα από 8 έτη.
Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης του εργάστηκε στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λονδίνου όπως το Guys and St Thomas’ Hospital, to Queen Elizabeth Hospital και τo Kings College Hospital. Θήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους Ορθοπεδικούς Χειρουργούς όλων των υποειδικοτήτων, χρησημοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Παράλληλα φοίτησε στο University College London (UCL) αποκτώντας τον μεταπτυχιακό τίτλο σπούδων MSc στην Αθλητιατρική και στην Χειρουργική αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων. Κατέχει Postgraduate Diploma στην Ιατρική Εκπαίδευση και Διδασκαλία από το University of Dundee και συμμετείχε ενεργά ως καθηγητής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών Ιατρικής του Kings College Hospital.

Μέσα από εκτεταμένο κλινικό κι ερευνητικό έργο απέκτησε τον τίτλο της εξειδίκευσης στη Χειρουργική Άνω Άκρου (Upper Limb Surgery Fellowship) και στην Αρθροσκοπική Χειρουργική Ώμου και Γόνατος. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ορθοπεδικών Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου (FRCS).

Διετέλεσε Επιμελητής Ορθοπεδικός Χειρουργός (Locum Consultant) στο μεγαλύτερο κέντρο τραύματος του Λονδίνου, Kings College Hospital.
Κατά την διάρκεια της θητείας του απέκτησε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες πάνω στην Τραυματιολογία και την αντιμετώπιση επιπλεγμένων καταγμάτων.

Από το καλοκαίρι του 2022 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και διατηρεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ιδιωτικό ιατρείο. Επίσης έχει αναλάβει καθήκοντα ως αθλητίατρος υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης και γιατρός ποδοσφαιρικών αγώνων της UEFA (UEFA match doctor).

Έχει αξιόλογο ακαδημαικό έργο με πληθώρα επιστημονικών εργασιών σε μεγάλα ορθοπεδικά περιοδικά όπως το British Journal of Surgery και International Journal of Surgery. Όπως επίσης έχει πραγματοποιήσει μελέτες και διαλέξεις σε πολλά Διεθνή και Πανελλαδικά συνέδρια. Έχει βραβευτεί με το BOA Young Investigator Award στο συνέδριο της Βρετανικής Ορθοπεδικής Ομοσπονδίας στο Βelfast το 2016 και με το βραβείο καλύτερης εργασίας στο Διεθνές Συνέδριο Νέων Χειρουργών στο Sheffield το 2015.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥ - ΠΑΡ09:00 - 21:00
  • ΣαββατοκύριακοΚΛΕΙΣΤΑ

Σημείωση: Η έδρα του ιατρού είναι στη Θεσσαλονίκη και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο ιατρείο των Γιαννιτσών και κάθε Τρίτη στο ιατρείο της Αλεξανδρούπολης.